Tilkulliset kertovat puuhasteluistaan.

22.10.21

Kiltailta 5.10. Ihastellaan Maisan vanhoja töitä ja tutkitaan aarteita

 Maisalla oli mukanaan vanhoja töitään malliksi ja opiksi uudemmille kiltalaisille. Ihastuneita olivat ja kaikki pitäisi itsekin hetimmiten tehdä!

Vanhemmat kiltalaiset saivat ihastelun lisäksi paljon muistelemisen aihetta. Muisteltiin killan näyttelyitä ja kaikenmaailman näyttelyitä ylipäänsä, tikkausviikonloppuja, kankaita...

Maisan vanhoja tilkkutöitä


Nämä lehdet Maisa on itse painanut kankaalle. Kilta vietti aikoinaan tikkausviikonloppuja Nuuksiossa. Sai yöpyä ja tikata itsensä läkähdyksiin. Syksyn lehtiä värjättiin Nuuksiossa vuosituhannen vaihteessa.  Maisan lehdet ovat säilyneet hyvin. Ovat yhtä kauniita ja kirkkaita kuin lehdet ulkona. On ollut hyvä opettaja ja työ on tehty taitavasti.

Sieltä löytyy taas tuttua kangasta.
Työn takana on label, jonka tilkkupoliisikin hyväksyisi. Aloitettu ja lopetettu. Hmm! Aloitusajan jättäisin aika monesta omasta työstä pois. Omakuvassa on Kiharapää-Maisa.
Arja ihastelee kuvasta Maisan koripeittoa, mikä ei ollut mahtunut mukaan.Heijaa, tietsikan uumenista löytyi kuva Maisan koripeitosta. Pikkiriikkisiä koreja 170 kpl ja applikoinnit reunassa. 
Ei ole ihan pieni työ! 


Taas sinivalkoista. Talopeitto numero 1. Talot applikoitu.
Talopeitto numero 2, talo joka kuukaudelle. Kuukauden talo -peitto aiheutti noviiseissa suuria tunteita. Katju päätti heti: tällainen seuraavaksi. Katjulla on niin kova vauhti, että valmista nähtäneen pian.
Tämä laitetaan sohvan käsinojalle ja tilkkuneulat ja langat sinne. Televisionkatseluaika tulee käytettyä hyödyksi.
Maisan heksagonkukkapeittoa ovat jo muutkin kiltalaiset aloittaneet. Kaunis.


Voisi olla hyvä idea, että yksi kerrallaan tuomme töitämme kiltaan ihmeteltäväksi, yhden hengen show and tell. Jos kaikki tuovat kerralla, puutarhurin mökki tyhjenee vasta aamulla.


Liisalla tekeillä


Liisan Jane Austen -työ kaipaa vielä vanua ja tikkausta. Tyylikäs, tarkkaa työtä ja kauniit värit kuten Liisan töissä aina.

Katju löytää tuttua kangasta.
Liisan kaapista löytyi nippu kukkakranssiblokkeja. 

Näistä saisi jotain kaunista vaikka jouluksi. 


AarteitaLiisa oli järjestänyt iltaan yllätyksen, oikean pommin! Liisan tuttu on lopettanut tilkkutöiden tekemisen ja lahjoittaa tarvikkeet pois. 

Katju (huom. kaunis swoncho)  kantaa laatikoita sisään - ja  tämä on vasta alkua. Uskomaton määrä kankaita, lankoja, kirjoja, lehtiä... Aarteita tutkittiin hartaasti. Lämpimät kiitokset Maijalle! Näistä on paljon iloa!


Seuraava kilta on tiistaina 2. marraskuuta.Ei kommentteja: