Tilkulliset kertovat puuhasteluistaan.

9.10.16

Itseä pidempi löpare ja muita sattumuksia kiltaillasta 6. syyskuuta


Pitkä löpare

Erja esitteli kiltaillassa 6.9. keväällä aloittamansa työn. Nyt tilkkupinta on valmis.


Kunnollisen kokoinen löpare. Erja pyrkii kertomansa mukaan ompelemaan vain itseään pidempiä töitä. Ihan hyvä periaate. Tosin jollekin itseään pidempi on pidempi kuin toisille.Liisa tarkistaa: Kyllä, työ on pidempi kuin tekijänsä!

Perustekniikoiden kertausta


Tämän pienen syksyisen työn ohje on vanhasta lehdestä. Alkuperäinen työ on tehty parilla eri applikaatiotekniikalla. Liisa antoi työn pari vuotta sitten harjoittelutyöksi killalle, etteivät käsinompelutaidot pääse ruostumaan.
 Marju ompeli oman työnsä pehmeillä vihreän sävyillä.


Tässä vielä kuva vuodelta 2002, American Patchwork & Quilting. Aika usein tilkkulehdet vanhenevat niinkuin muutkin lehdet, mutta kaunis ja yksinkertainen työ säilyy tuoreena.


Killan kuopuksen pikkupyöreät
 Killlan kuopus Anne täytti pikkupyöreitä. Siispä kuplivaa laseihin! Erja ja Anne keittiössä.


Kilta ikääntyy huolestuttavasti. Mahtuukohan puutarhurin mökin pihaan parikymmentä rollaattoria? Sisään ei ainakaan mahdu, ellei rakenneta rollaattorisiipeä.Nyt kuitenkin nostetaan malja Annelle. Vasemmalta Kirsti, Anne, Maisa, Liisa, Arja ja Carita. Liisa p

Siikliä, härkäpapuja ja kasvivärejä
Killan puutarhurit Maisa ja Marju toivat tullessaan korikaupalla syksyn satoa muille kiltalaisille kotiin viemisiksi. Maisa uhkaili, että ensi vuonna ei siikliä tule, mutta katsotaan!Valinnan vaikeutta!Erja esitteli kasviväreillä värjäämiään lankoja ja kankaita. Räiskyvää oranssia, pehmeän vihreää, mausteista keltaista, roosaa ja jäniksen ruskeaa.Kuvassa Erjan värjäämiä lankoja ja kankaita. Valitettavasti Erjan kirjoittamat laput eivät näy. Ylhäällä vasemmalla lukee keltasauramo, ylhäällä oikealla veriseitikki ja alhaalla keltaisella kankaalla samettikukka.

Erja on pitänyt meille kiltalaisille kotonaan kankaanvärjäyskursseja. Tässä itse mestari.

Kesäkurssilla opittua
Erja opetteli kesäkurssilla vähän monimutkaisemman näköistä applikaatiota. Tilkkutien Tiinatei ompeli samannäköisiä blokkeja laukkuun aiemmin kesällä.


Mitä voi tehdä tikkauskehykselläUlla toi tulleessaan killan vanhaan kaappiin jääneen tikkauskehyksen.ja Maisa keksi sille tietysti heti käyttöä.

Ei kommentteja: