Tilkulliset kertovat puuhasteluistaan.

1.11.16

Kiltailta 11.10. - Maisan ihmekone

Dear Liisa -työn Riitta aloitti vuosia sitten, ja tässä nyt on! Tilkkutöissä ei aikaa lasketa!


Menossa on normaali kuvausrumba. Kaikki kaivavat kameransa esiin ja yrittävät ottaaa kuvan yhtäaikaa. Merja on jo tulossa tabletin kanssa kovaa vauhtia, Carita vasta etsii kameraansa. Työtä esittelevät Riitta, tekijä, vasemmalla ja Kirsti oikealla.


 Edessä Liisa kuvaa Caritan työtä.
Tämä muhkea blokki on Blackbird Designin Alma Allenin ja Barb Adamsin suunnittelema. Alkuperäiseen työhön kuuluu yhdeksän blokkia. Carita ompeli aikoinaan muutaman, ja viimeisteli ne nyt pikkutöiksi.


Liisa esittelee Marjun ompelemaa valtavaa neulatyynyä.Tässä vielä Marjun sormustintyö (tai kukkaruukku, ihan miten vain) ja neulatyyny. Molemmat marjunsinisistä.


Liisan vieressä oleva laite ei ole sitruspuristin, vaikka siltä näyttää, vaan Maisalta lainassa oleva tekniikan viimeisin ihme kerijälaite. Vyyhti laitetaan vyyhdinkerijään ja keritään keränkerijällä! (Tarkistin termit netistä.) Mitähän ne vielä keksivät!


Näin se toimii. Arja ja Carita ihailevat, kun vyyhti pyörii lähes valonnopeudella. Ei enää yrmeitä vyyhdinpitelijöitä!Tilkulliset ompelevat kasaan menevää roskapussukkaa matkakäyttöön. Pohjana on Pringles-purkki. Kerrankin on hyvä syy ja melkein pakko ostaa perunalastuja. Liisa opastaa Marjua käännöksissä, Riitta ja Kirsti taustalla.

1 kommentti:

Kvilttaaja kirjoitti...

Kaunis peitto Riitalta. Kun neulekoneet olivat muotia 60/70-luuvuilla, niin neuloja tarvitsi kerijälaitetta ja vyyhdinpuita. Minullakin oli sellaiset tuolloin. Puiset vyyhdinpuut olivat käytössä jo ainakin sata vuotta aiemmin. Niin se kehitys kehittyy. Varmaan tilkkuiluhärpättimiäkin ihmetellään muissa käsityöpiireissä :D